Reisprogramma

Een onvergetelijke rondreis door de Isaan

Benieuwd hoe je rondreis en dagindeling er globaal uit gaat zien? Hier kun je de rondreis al een beetje ervaren. Programma wordt helemaal aan je wensen aangepast, je hebt tenslotte een privé rondreis. En vergeet ook zeker niet de reviews te lezen.

Dag 1: Vertrek Bangkok

Je vliegt indien mogelijk rond de middag van Bangkok naar Khon Kaen met Thai Airways, Air Asia of Nok Air. In overleg met ons kun je ook een eerdere of latere vlucht nemen. Op Khon Kaen Airport halen we je op en brengen we je, met enkele tussenstops, naar het resort in Chaiyaphum. Daar ben je de rest van de dag vrij. Het resort is voorzien van zwembad, fitness en bar met restaurant. Op loopafstand de markt en centrum van de stad. In de avond gaan we eten in 1 van de talloze restaurantjes. Ook een avond met muziek is mogelijk.

Dag 2: Chaiyaphum – Phetchabun

Via een schitterende heuvelachtige route gaan we vandaag naar Phetchabun. Onderweg stoppen we regelmatig en bezoeken we een onder andere een middelbare school in een klein dorpje, waarna we lunchen bij een lokaal restaurant. Onderweg zie je behalve de rijstvelden ook vele suikerrietvelden. Na aankomst in het hotel ben je vrij. Overigens verblijven we twee dagen in dit hotel, of je kiest ervoor om de tweede overnachting in de bergen rond Khao Kho te nemen. In het centrum van Phetchabun vind je een grote markt en talloze leuke restaurantjes en barretjes waar het in de avond gezellig toeven is.

Dag 3: Phetchabun

Vandaag verkennen we de omgeving van Phetchabun, een dag met vele stops.  Phetchabun ligt in een bergachtige omgeving. Eerst gaan we naar Khao Kho Palace, een van de onderkomens van voormalig koning Bhumibol die op de top van Khao Kho ligt. We bezoeken de tuinen, een prachtige plek om te fotograferen. We gaan ook naar het War Museum en het War Monument, ook een windmolenpark is de moeite waard voor een bezoek. Verder staat er een prachtige witte tempel op het programma, Wat Pha Sorn Kaew, met schitterende uitzichten. Een absoluut hoogtepunt. Verder regelmatig een koffie en/of foto-stop. Ook worden er deze omgeving vele aardbeien verbouwd en verkocht.

Dag 4: Phetchabun – Chiang Khan

Via het platteland en smalle wegen naar Chiang Khan. Voordat we Chiang Khan bereiken, lunchen en relaxen we op een bamboevlot in de schitterende omgeving van Loei. Chiang Khan is een beschermd dorpje aan de Mekong. Je ziet vele authentieke Thaise houten huisjes. In de avond vele kraampjes met allerlei souvenirs in de gezellige walking-street. We slapen in een guesthouse aan de Mekong met uitzicht over de Mekong en Laos. Je gaat waarschijnlijk een prachtige zonsondergang zien aan de Mekong!

Dag 5: Chiang Khan – Nong Khai

We bezoeken eerst Kaeng Kut Ku, niet ver van Chiang Khan. Dit is een stroomversnelling in de Mekong, waar je Laos aan de andere kant ziet liggen. Ook Thai Dam Cultural Village is een zeer leuk dorpje met Thaise dans en muziek. Tussen de bergen ligt Wat Pha Phu Kon, een schitterende tempel met een grote liggende Boeddha van marmer. Vandaar gaan we naar ons hotel in Nong Khai. Onderweg lunchen we aan de Mekong. In Nong Khai ben je rest van de dag vrij. Je kunt bijvoorbeeld wandelen langs de Mekong op de boulevard of winkelen op de markt. In overleg is er deze dag van alles mogelijk.

Dag 6:  Nong Khai  – Bueng Kan

Vandaag volgen we de Mekong en overnachten we in Bueng Kan. Eerst bezoeken we Sala Kaew Ku Sculpture Park. Hier zie je enorme beelden die met het boeddhisme of hindoeïsme te maken hebben. Bijzonder: al deze beelden zijn in twintig jaar tijd door een persoon gemaakt. In Bueng Kan aangekomen, betrekken we ons hotel met een schitterend zwembad. Hotel is gelegen naast een grote shopping mall. Bueng Kan is een rustig klein plaatsje, gelegen aan de Mekong. Echt een dag om bij te komen van de eerste indrukken, zwemmen of te shoppen, of we bezoeken nog een attractie in de buurt. Dineren aan de Mekong met live muziek.

Dag 7: Bung Kan – Nakhon Phanom

Vandaag bezoeken we Wat Phu Thok. Phu Thok betekent letterlijk ‘eenzame berg’. Phu Thok is een berg met steile wanden en een platte top die in de rijstvelden staat. Door plaatselijke monniken is de berg voorzien van balustrades en trapjes op zeven niveaus. Resultaat is een schitterend uitzicht over de omgeving. Indien geen hoogtevrees ben je hier op je plek. We vervolgen onze weg langs de Mekong en komen door allerlei dorpjes voordat we Nakhon Phanom bereiken. Ons klein hotelletje ligt op loopafstand van de Mekong met dag- en avondmarkt, en leuke restaurantjes. Ook een diner-cruise behoort tot de mogelijkheden.

Dag 8: Nakhon Phanom – Roi Et

We bezoeken vandaag eerst een van de belangrijkste tempels van Thailand, Wat Phra That Phanom. De tweede stop Kaeng Krabao, een stroomversnelling met allerlei rotsformaties in de Mekong. Deze plek is zeer populair bij de lokale bevolking. Vervolgens reizen we naar Mukdahan waar we Wat Phu Manoron met zeer mooie views over de omgeving en Laos bezoeken. Dit is meteen ons afscheid van de Mekong rivier. We vervolgen onze weg naar Roi Et waar ook ons hotel zich bevindt. In Roi Et bezoeken we de grootste staande Boeddha van Thailand. Let wel: deze is bijna 68 meter hoog en kijkt over de stad uit. Of je bezoekt midden in het centrum het Roi Et Aquarium, gelegen aan een groot stadspark. In de avond dineren met live muziek.

Dag 9: Roi Et – Surin

Door de rijstvelden reizen we richting het zuiden naar het Phanom Rung Historical Park in provincie Buriram. Het Phanom Rung tempel complex is het grootste en best gerestaureerde Khmer monument in Thailand. Het complex is gebouwd tussen 1113 en 1150 na Christus en is bijzonder indrukwekkend. Onderweg bezoeken we ook het voetbalstadion van Buriram, ze strijden elk jaar mee om de landstitel. Hierna vertrekken we naar Surin waar ook ons zeer luxe hotel met zwembad is. Hotel ligt midden in het centrum. Er zijn hier veel restaurants met live muziek, ook karaoke bars en zelfs een disco. De dag wordt afgesloten met een avond Thaise dans en muziek in Tawang Daeng, een begrip in Thailand.

Dag 10: Surin – Phon Thong

Na een avondje Surin kun je vandaag “uitslapen” en ontbijten. We gaan vandaag naar Phon Thong, waar onze homestay is. Onderweg nog enkele stops, waaronder een Silk-village. Thaise zijde wordt hier gemaakt van de zijde-rups met zeer oude weefgetouwen. De eerste dag van het verblijf in de homestay heb je vrij te besteden; we kunnen samen het dorp verkennen of je blijft relaxen in de home-stay, de hangmat wacht…

Dag 11 t/m 13:  Phon Thong

Tijdens deze dagen in de home-stay plannen we in onderling overleg en afhankelijk van het weer hoe we de dagen precies indelen. Er is in deze omgeving in ieder geval genoeg te doen. Bijvoorbeeld een bezoek aan Pha Nam Yoi, een schitterende tempel op een half uur rijden. Verder staat een mooie wandeltocht onder begeleiding van lokale gids gepland. Bezoek van enkele zeer mooie en aparte tempels staat ook gepland. Ook zien we hoe de lokale rijstboeren op het land werken. Eventueel kunnen we ze nog meehelpen ook. Je krijgt een goed beeld hoe Thaise vrouwen het huishouden runnen. Het bezoeken van een peuterschool is bovendien mogelijk, in de buurt ook een tempel gebouwd van lege bierflessen, heel apart. De liefhebbers kunnen Thongbai meehelpen met koken. ‘s Avonds is er eventueel traditioneel Thais entertainment. Je zult deze dagen het echte Thaise plattelands meemaken, voor de meeste gasten een echt hoogtepunt. Ook relaxen staat deze dagen centraal; niks is verplicht. Zo kun je bij de home-stay bijvoorbeeld heerlijk bijkomen in een hangmat. Alles mag, niks moet………..

Dag 14: Phon Thong – Khon Kaen

Alweer de laatste dag van de rondreis. De rit naar Khon Kaen Airport duurt ongeveer twee uur. Je kunt ook kiezen voor een terugvlucht vanaf Roi Et Airport (AirAsia). Home-stay ligt op een half uurtje rijden hiervan.

14-daagse rondreis, Noordoost Thailand
vanaf €999,- incl. overnachtingen

Beschikbare vertrekdatum